0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Taşkent - Kazakistan Uçak Bileti

Taşkent - Kazakistan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Taşkent Şehir Rehberi

Taşkent, Orta Asya’nın en büyük şehri ve aynı zamanda Özbekistan’ın başkentidir. Günümüzde halen önemini koruyan bu şehre Taşkent uçak bileti alarak ziyaret etmek oldukça kolay hale gelmiştir. Tarih boyunca Çaç, Çaçkent, Şaşkent ve Binkent gibi birçok isimlerle anılmıştır. Batı ve Doğu arasındaki kervan yolları üzerinde kurulmuş olması Taşkent’i tarihi boyunca önemli bir ticaret merkezi haline getirmiştir. Taşkent ilk olarak 11. Yüzyılda Kaşgarlı Mahmud ve Biruni tarafından yazılan metinlerde Taşkent adıyla isimlendirilmiştir. 9. ve 10. Yüzyıllarda Samani Devleti’nin topraklarında yer alan Taşkent, 10-13 yüzyıl başlarına kadar Karahanlılar Devleti’nin topraklarında yer almıştır. 14. Yüzyılda şehir Emir Timur tarafından ele geçirilerek Timur İmparatorluğu’nun merkezi haline gelmiş ve tarih boyunca isminden söz ettirmiştir.

Sırasıyla 16. Yüzyılda Buhara Hanlığı, 17-18. Yüzyıllarda Kazak, Kalmıklar, 1809 yılında Hokand Hanlığı ve 1865 yılında Rus İmparatorluğu tarafından ele geçirilmiştir. Kasım 1917'de Sovyet denetimine girmiş, 1918 yılında Türkistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin başkenti olmuştur. 1924 yılında kurulan Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti topraklarına dahil olan Taşkent 1930 yılında Özbekistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti’nin  başkenti olmuştur. 1 Eylül 1991 tarihinde Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla Özbekistan’ın başkenti olmuştur. Orta Asya’da ilk ve tek olan metro 1977 yılında Özbekistan’da açılmış ve üç güzergahta yolcu taşımaktadır. Ayrıca Taşkent uçak bileti alarak Taşkent Havalimanı ile bu Orta Asya şehrine kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Taşkent’e Nasıl Gidilir?

Günümüzde Taşkent’e seyahat etmek oldukça kolay ve zahmetsizdir. İslam Kerimov Uluslararası Havalimanı’na Taşkent uçak bileti alarak kolaylıkla gidebilirsiniz. İstanbul Havalimanı’ndan Taşkent’e Özbekistan Havayolları’nın ve Türk Havayolları’nın  aktarmasız uçuş seferleri bulunmaktadır.

 

Türkiye-Taşkent arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Taşkent arası uçuş süresi 4 saat 55 dakikadır.

Taşkent Gezilecek Yerler

Eşsiz Orta Asya mimari yapıları, zengin el sanatları, birbirinden değerli müzeleri, çeşitli kültürel aktiviteleri ile gelenleri kendine hayran bırakan Taşkent, Orta Asya’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Günümüzde artan ulaşım seçenekleri ile seyahat etmek kolaylaşmış sadece Taşkent uçak bileti alarak Dünya’nın bir ucundan gelip Taşkent’te zaman geçirmek daha kolay hale gelmiştir. Gelin hep birlikte bu şehirde nereler gezilir? Soruna cevap arayalım.

Abdül Kasım Medresesi: Tam olarak ne zaman inşa edildiği bilinmese de bazı rivayetlere göre 19. Yüzyılın başında inşa edilmiş olabileceği söyleniyor. Medrese adını dönemin önde gelen bilginlerinden ilim ve sanat dalında çalışmalar yapmış olan Abdül Kasım Han’ın adını taşımaktadır. Günümüzde bir çok sanatkar ve zanaatkâr yetiştiren bu medrese, birbirinden yetenekli ressamlar, kuyumcular, minyatür sanatçıları yetiştirmektedir.

Kukeldaş Medresesi: Şehir merkezinde bulunan medrese, 1570 yılında inşa edilmiştir. Dönemin hükümdarı tarafından yaptırılan medrese, kara şeklinde inşa edilmiş olup yapımında sarı tuğla kullanılmıştır. Ortasında büyük bir avlu bulunmaktadır. Bu avlunun çevresinde ise öğrencilerin konakladığı yatakhaneler bulunmaktadır. Taşkent uçak bileti alarak Kukeldaş Medresesi’ni gezebilirsiniz.

Emir Timur Meydanı: Taşkent’i ziyaret edip de Emir Timur Medyanı’na gitmemek gibi bir durum elbette olamaz. Taşkent’in tam ortasında bulunan Emir Timur Meydanı adını Emir Timur’dan almıştır. Şehrin adeta kalbi durumunda olan meydan, şehrin bütün yollarının meydana çıkmasıyla ünlüdür. Meydanın tam ortasında bulunan Emir Timur Heykeli İlkhom Jabbarov tarafından bronzdan yapılmıştır. Ayrıca meydanın etrafında Emir Timur Müzesi, Forumlar Sarayı ve saat kulesi yer almaktadır.

Taşkent Televizyon Kulesi:  Orta Asya’nın en yüksek yapısı olan Taşkent Televizyon Kulesi 365 metre yüksekliğindedir. Kulenin inşasına 1978 yılında başlanmış ve 1985 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştır. Kulenin 100 metre yüksekliğinde ki yerinde seyir terası vardır. Her yeri camdan yapılan bu seyir terasına çıkarak Taşkent Manzarasını seyredebilirsiniz.

 

Taşkent’te ne yenir?

Bir şehri keşfetmenin olmazsa olmazlarından biri şehrin mutfağını, yöresel lezzetlerini ve bir birinden güzel yemeklerini keşfetmektir. Orta Asya’nın en büyük şehri Taşkent’in mutfağı birçok tanıdık yemeği ve Özbek mutfağını barındırıyor. Taşkent uçak bileti aldıktan sonra bu şehirde ne yemeliyim diye soruyorsanız gelin hep birlikte bu sorunun cevabını arıyalım.

Çöl Kavunu: Taşkent’in sokaklarında gezerken mutlaka göreceğiniz bu Çöl Kavunu bildiğimiz kavunlardan. Fakat bu kavun türü Çöl’de yetiştiği için tat olarak diğer kavunlara göre biraz farklı Taşkent’de çok fazla tüketilen Çöl Kavunu’nun tadına mutlaka bakmalısınız.

Lagman: Kökleri Asya’ya dayanan çok eski bir çorba türüdür. Erişte ve kuzu parçalarından yapılan çorba içerisine atılan çeşitli sebzelerle birlik harmanlanarak yapılıyor.

Manty: Adından da anımsayacağınız gibi Özbek ve Türk mutfağıyla benzerliklerin en güzel örneği Manty, bizim bildiğimiz mantı ile aynı sadece sunum ve boyutunun daha büyük olmasıyla lezzet tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Naryn: Erişte, et, soğan ve karabiberin harmanlanmasıyla yapılan bu yemek geleneksel olarak at etiyle yapılıyor. Kuzu etiyle yapılan yerleride bulmak mümkün.

Plov: Düğün ve özel günlerin vazgeçilmezi aynı zamanda bölgenin en popüler yöresel yemeği Plov, kuru üzüm, havuç, kuzu veya tavuk eti katılarak hazırlanıyor.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Kazakistan Şehir Rehberi

Kazakistan Cumhuriyeti Orta Asya ve Doğu Avrupa da yer alan ve Türki halka sahip olan bir ülkedir. Bağımsız bir devlet olan Kazakistan dünya da yer alan yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Son dönemlerde yapmış olduğu turizm atakları ile birlikte adından oldukça çok söz ettiren Kazakistan doğal güzellikleri ve tarihi mekânları ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Sizlerde Kazakistan uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Kazakistan’a Nasıl Gidilir?

Kazakistan ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden ve Ankara ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Kazakistan’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Astana ve Almata’ya inişler yapılmaktadır. 

Kazakistan Nasıl Bir Yer?

Orta Asya Türk boylarından olan Kazakistan çeşitli kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Kazakistan’ın başkenti Astana’dır. Ülkenin %70’ini Müslümanlar oluşturmaktadır. Resmi bir din tanımının olmadığı Kazakistan da Kazakça ve Rusça konuşulmaktadır. Kazakça’nın Türkçe’ye yakın bir dil olduğunu dile getirebiliriz. Kazakistan kültürünün ülkemiz kültürüne de oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. 

Kazakistan İçin Vize Gerekli Mi?

Kazakistan’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Kazakistan T.C. vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Kazakistan Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Kazakistan’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 5 saat içerisinde Kazakistan’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Kazakistan arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 57 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Kazakistan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kazakistan da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. Türk kültürünün harmanlandığı bu eserlerden ön plana çıkanları sizler için paylaşacağız. 

Bayterek Kulesi: Kazakistan’ın başkenti Almatı da yer alan Bayterek Kulesi 105 metre yüksekliğe sahiptir. Şehrin birçok alanından Bayterek Kulesini görebilmek mümkündür.  1997 yılında inşa edilen Bayterek Kulesini ziyaret ettiğinizde asansör ile birlikte zirveye çıkarabilirsiniz.

Han Şatır: Han Şatır, Kazakistan’ın en popüler alışveriş merkezleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en büyük çadırı olma özelliğine sahip olan Han Şatır 140 metre karelik alanı ile birlikte yerli ve yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmekte ve ziyaret edilmektedir. 

Hoşgörü ve Barış Piramidi: Birçok farklı kültürün yaşamış olduğu Kazakistan’da buna bir sembol edinmek üzere Hoşgörü ve Barış Piramidi inşa edilmiştir. 35 bin metre karelik alana sahip olan bu piramit 62 metre yüksekliği ile birlikte pek çok kişinin ilgisini çekebilmeyi başarmıştır. 130 farklı milleti temsilen piramidin üstüne güvercin motifleri dizilmiştir. 

Ile-Alatau National Park: Doğal güzelliği ile birlikte pek çok kişiyi kendisine hayran bırakan Ile-Alatau National Park günümüzde Kazakistan’ın en çok tercih edilen ve en çok ziyaret edilen alanları içerisinde yer almaktadır. 300’e yakın kuş türünün yaşamış olduğu ve harika bir görünüme sahip olan bu parkı ziyaret etmenizi önermekteyiz. 

Nur Astana Camii: Nur Astana Cami Kazakistan’ın en büyük camisi olma özelliğine sahiptir. Beyaz bir cepheye sahip olan Nur Astana Cami’ni ön plana çıkartan bir diğer unsur ise altın rengi kubbesidir. Caminin yüksekliği ve uzunluğunun ise çok ince bir düşünce ile inşa edildiğini dile getirebiliriz. Muhteşem mimarisi ile birlikte Nur Astana Cami’nin şehrin en gözde turistik alanları içerisinde gösterilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Eyalet Müzesi:  Kazakistan’ın en büyük müzeleri içerisinde yer alan Eyalet Müzesi pek çok turist tarafından ziyaret edilen ilgi çekici bir alandır. 1931 yılında kurulmuş olan bu müzenin pek çok tarihi eseri bünyesinde sergilemiş olduğunu görebilmekteyiz. Özellikle tarih severler tarafından oldukça çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. 

Almatı Hayvanat Bahçesi:  21 hektarlık bir alana kurulu olan Almatı Hayvanat Bahçesi turistlerin yoğun olarak ilgi göstermiş olduğu yerler arasında yer almaktadır. 75 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Almatı Hayvanat Bahçesi’nin günümüzde 350’den fazla hayvan türünü sergilemiş olduğunu söyleyebiliriz. 

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Kazakistan da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi
  • Zenkov Katedrali
  • Hoca Ahmed Yesevi Türbesi
  • Altyn-Emel National Park
  • Medeo

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Kazakistan uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Kazakistan Şehirleri

Kazakistan 5 coğrafi bölgeye ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra Kazakistan’ın 14 eyaleti bulunmaktadır. Bu eyaletlerde toplamda 319 il bulunmaktadır. Kazakistan’ın en önemli şehirlerine baktığımızda ise; Almatı, Atyrau, Baykonur, Shymkent, Ekibastuz, Karağandi, Kostanai, Taraz, Semey, Kızılorda, Pavlodar, Öskemen, Uralsk ve Turkestan Kazakistan’ın en önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Kazakistan uçak biletialarak sizlerde tarihi mekânları ve doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store