0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Kazakistan - Almati Uçak Bileti

Kazakistan - Almati uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Kazakistan Şehir Rehberi

Kazakistan Cumhuriyeti Orta Asya ve Doğu Avrupa da yer alan ve Türki halka sahip olan bir ülkedir. Bağımsız bir devlet olan Kazakistan dünya da yer alan yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Son dönemlerde yapmış olduğu turizm atakları ile birlikte adından oldukça çok söz ettiren Kazakistan doğal güzellikleri ve tarihi mekânları ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Sizlerde Kazakistan uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Kazakistan’a Nasıl Gidilir?

Kazakistan ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden ve Ankara ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Kazakistan’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Astana ve Almata’ya inişler yapılmaktadır. 

Kazakistan Nasıl Bir Yer?

Orta Asya Türk boylarından olan Kazakistan çeşitli kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Kazakistan’ın başkenti Astana’dır. Ülkenin %70’ini Müslümanlar oluşturmaktadır. Resmi bir din tanımının olmadığı Kazakistan da Kazakça ve Rusça konuşulmaktadır. Kazakça’nın Türkçe’ye yakın bir dil olduğunu dile getirebiliriz. Kazakistan kültürünün ülkemiz kültürüne de oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. 

Kazakistan İçin Vize Gerekli Mi?

Kazakistan’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Kazakistan T.C. vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Kazakistan Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Kazakistan’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 5 saat içerisinde Kazakistan’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Kazakistan arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 57 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Kazakistan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kazakistan da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. Türk kültürünün harmanlandığı bu eserlerden ön plana çıkanları sizler için paylaşacağız. 

Bayterek Kulesi: Kazakistan’ın başkenti Almatı da yer alan Bayterek Kulesi 105 metre yüksekliğe sahiptir. Şehrin birçok alanından Bayterek Kulesini görebilmek mümkündür.  1997 yılında inşa edilen Bayterek Kulesini ziyaret ettiğinizde asansör ile birlikte zirveye çıkarabilirsiniz.

Han Şatır: Han Şatır, Kazakistan’ın en popüler alışveriş merkezleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en büyük çadırı olma özelliğine sahip olan Han Şatır 140 metre karelik alanı ile birlikte yerli ve yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmekte ve ziyaret edilmektedir. 

Hoşgörü ve Barış Piramidi: Birçok farklı kültürün yaşamış olduğu Kazakistan’da buna bir sembol edinmek üzere Hoşgörü ve Barış Piramidi inşa edilmiştir. 35 bin metre karelik alana sahip olan bu piramit 62 metre yüksekliği ile birlikte pek çok kişinin ilgisini çekebilmeyi başarmıştır. 130 farklı milleti temsilen piramidin üstüne güvercin motifleri dizilmiştir. 

Ile-Alatau National Park: Doğal güzelliği ile birlikte pek çok kişiyi kendisine hayran bırakan Ile-Alatau National Park günümüzde Kazakistan’ın en çok tercih edilen ve en çok ziyaret edilen alanları içerisinde yer almaktadır. 300’e yakın kuş türünün yaşamış olduğu ve harika bir görünüme sahip olan bu parkı ziyaret etmenizi önermekteyiz. 

Nur Astana Camii: Nur Astana Cami Kazakistan’ın en büyük camisi olma özelliğine sahiptir. Beyaz bir cepheye sahip olan Nur Astana Cami’ni ön plana çıkartan bir diğer unsur ise altın rengi kubbesidir. Caminin yüksekliği ve uzunluğunun ise çok ince bir düşünce ile inşa edildiğini dile getirebiliriz. Muhteşem mimarisi ile birlikte Nur Astana Cami’nin şehrin en gözde turistik alanları içerisinde gösterilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Eyalet Müzesi:  Kazakistan’ın en büyük müzeleri içerisinde yer alan Eyalet Müzesi pek çok turist tarafından ziyaret edilen ilgi çekici bir alandır. 1931 yılında kurulmuş olan bu müzenin pek çok tarihi eseri bünyesinde sergilemiş olduğunu görebilmekteyiz. Özellikle tarih severler tarafından oldukça çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. 

Almatı Hayvanat Bahçesi:  21 hektarlık bir alana kurulu olan Almatı Hayvanat Bahçesi turistlerin yoğun olarak ilgi göstermiş olduğu yerler arasında yer almaktadır. 75 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Almatı Hayvanat Bahçesi’nin günümüzde 350’den fazla hayvan türünü sergilemiş olduğunu söyleyebiliriz. 

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Kazakistan da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi
  • Zenkov Katedrali
  • Hoca Ahmed Yesevi Türbesi
  • Altyn-Emel National Park
  • Medeo

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Kazakistan uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Kazakistan Şehirleri

Kazakistan 5 coğrafi bölgeye ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra Kazakistan’ın 14 eyaleti bulunmaktadır. Bu eyaletlerde toplamda 319 il bulunmaktadır. Kazakistan’ın en önemli şehirlerine baktığımızda ise; Almatı, Atyrau, Baykonur, Shymkent, Ekibastuz, Karağandi, Kostanai, Taraz, Semey, Kızılorda, Pavlodar, Öskemen, Uralsk ve Turkestan Kazakistan’ın en önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Kazakistan uçak biletialarak sizlerde tarihi mekânları ve doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Almati Şehir Rehberi

Almatı, Kazakistan'ın eski başkentidir ve halen en büyük şehridir. Orta Asya'nın finans ve kültür merkezi olan Almatı, Kazakistan'ın güney sınırındaki Zailiysky Alatau'nun karla kaplı dağlarının karşısında yer alır ve yaklaşık 1,5 milyon insana ev sahipliği yapmaktadır. Orta Asya için önemli bir ticaret merkezi olan Almati, zenginliğini 24 saat açık süpermarketler, kaliteli restoranlar, hareketli gece hayatı ve yepyeni kayak merkezlerinde kendini göstermektedir. Almatı, turistler tarafından en çok kış sporları cenneti olarak bilinir. Yakınlarda Chimbulak, Ak-Bulak ve Tabagan gibi mükemmel kayak merkezleri bulunmaktadır.

Almati Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Almatı, yazları sıcak olan ve kurak mevsimi olmayan nemli bir karasal iklime sahiptir. Temmuz-Eylül en sıcak ve kurak aylar iken, Kasım-Mart arası oldukça soğuk olabilir. Şehrin hava kalitesi dünyanın en kötüleri arasında yer alsa da, şehir merkezi yine de hoş bir yerdir.

Almati’ye Nasıl Gidilir?

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Almati, Kazakistan’ın en büyük ve aynı zamanda eski başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Almati’ye karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Almati uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

İstanbul-Almati arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Almati arası uçakla 5 saat 20 dakika sürmektedir. 

Almati Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Almati, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Nur Sultan uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Almati’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Kazakistan Sanat Müzesi: Kazaktan Rus sanatına ve tüm modern Kazak el sanatlarına sahip müze, Almatı'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri

Kok-Tobe Tepesi: Size Almati manzarası sunan bu tepeye bir teleferik yardımı ile çıkabilirsiniz. Ayrıca tepede birçok alışveriş yapabileceğiniz dükkan, park, oyun salonu bulunmaktadır.

Baiken Camii:  Almatı denen bu harikulade yerde görülmesi gereken bir diğer cazibe ise Bayıken Camii. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in tarafından 5 Aralık 2014'te açılan cami Almatı'nın Bostandyk bölgesindeki en büyük camidir. Baiken Camii 6000 m2 alan üzerine inşa edilmiş olup, 3000 kişi kapasiteli ve 6 kattan oluşmaktadır. Kadın ve erkek ibadethaneleri için farklı bölümleri bulunan bu cami, Almatı'nın en modern mimari eserlerinden biridir.

Shymbulak Kayak Merkezi :  Zailiuskiy Alwatau dağlarında, deniz seviyesinden 2260 m yüksekte yer alır ve Almatı Şehri'nin 25 km dışında, yazın ortalama 25 derece ve kışın -7 derece sıcaklıktadır. Aralık ayından nisan ayına kadar başlayan kayak sezonu ile birlikte ortalama kar yağışı 1.5 m civarındadır.

Büyük Almati Gölü: En önemli turistik cazibe merkezlerinden biri Büyük Almatı Gölü'dür ve bu güzel ülkeyi ziyaret ederken hiç kaçırmamalı. Büyük Almatı Gölü, deniz seviyesinden 2511 m yükseklikte ve Almatı'nın 28.5 km güneyinde bulunan Bolshaya Almatinka Nehri geçidinde yer almaktadır.

Asansiyon Katedrali: Ayrıca 'Zenkov Katedrali' olarak da bilinen Yükseliş Katedrali, 56 metre yüksekliği ile Almatı şehrinin en güzel, görkemli ve mimari anıtlarından biri olup, Almatı'nın yeşil Panfilov Parkı içerisinde yer almaktadır.

Rakhat Çikolata Fabrikası: Çikolatalara aşık mısınız yoksa çok tatlı bir dişiniz mi var, merak etmeyin çünkü Almatı'da ziyaret etmek isteyeceğiniz bir yer var - Rakhat Çikolata fabrikası. Fabrika Zenkova caddesi üzerinde yer alıyor ve sadece havadaki aromatik tatlılığı koklayarak Rakhat'ın altın kapılarına ulaşabilirsiniz. Kazak'ta zevk anlamına gelen Rakhat, neredeyse 70 yıl öncesine dayanan en eski çikolata üreticisidir. Yaklaşık 3500 işçi, biri Almatı'da ve biri Çimkent şehrinde bulunan 2 fabrikada çalışıyor. Şeker hastası insanlar için de çikolata yapıyorlar ve şeker, kurabiye ve waffle gibi düşük kalorili ürünleri halk ve turistler arasında ilgi görüyor.

Bağımsızlık Anıtı: Bağımsızlık Anıtı veya Altın Savaşçı Anıtı, Almatı Cumhuriyet Meydanı'nda yer alır ve 91 fit uzunluğunda bir sütunda durur ve 1997'ye kadar başkentken Kazakistan'ın, halkının ve Almatı şehrinin rolünün bağımsızlığını gösterir. Anıt ayrıca Kazakistan'ın Kraliçe Tomiris'in zamanından günümüze kadar olan zengin tarihini de tasvir ediyor. Altın adam, Saka Savaşçısı ve Bary'nin bir heykelini tasvir ediyor ve Shota Valihanov liderliğindeki bir grup ünlü Kazak mimar tarafından yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store