0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

İran - Kazakistan Uçak Bileti

İran - Kazakistan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

İran Şehir Rehberi

Ülkemize olan yakın coğrafyası ve Türkiye’ye benzer kültür yapısı göz önüne alındığında İran, mutlaka gidilmesi gereken ülkelerden biri olarak görülmektedir. Ülkemize kara sınırı olan bu ülke, turistler için son derece güzel tarihi ve kültürel mekanlara sahip olmakla birlikte mutlaka görülmesi gereken yapılara ev sahipliği yapmaktadır. Sizlerde hemen İran uçak bileti alarak bu benzersiz tarihi ve kültürel güzelliklere bir adım daha yaklaşabilir ve İran bavulunuza hazırlamaya başlayabilirsiniz.

İran Hakkında Bilinmesi Gerekenler

İran, tarihi milattan önce 4000’lere kadar dayanan oldukça eski bir medeniyet olmaktadır. Bu anlamda pek çok antik tarihi ve kültürel yapıya sahip olmaktadır. Konumu nedeniyle Ortadoğu’da önemli bir güç merkezi haline gelmiş ve sürekli bu güç mücadelelerine sahne olmuştur. Ülkenin başkenti Tahran olmak ile birlikte konuşulan dil Farsça olmaktadır. Tahran dışında Urumiye, Tebriz, Yezd ve İsfahan gibi önemli şehirleri bulunmaktadır. İran’ın nüfusu Türkiye’ye oldukça yakın olmak ile birlikte 81 milyon civarında olmaktadır.

İran’a Nasıl Gidilir?

İran Güneybatı Asya’da, literatürde Ortadoğu denen bölgede yer almaktadır. Güneyinde Fars Körfezi yer almakta ve Ermenistan, Irak, Türkiye, Pakistan ve Azerbaycan gibi ülkeler ile sınır komşusu olmaktadır. İran’a İstanbul ve Ankara’dan neredeyse her gün uçak seferleri düzenlenmektedir. Kara sınırımız olması nedeniyle kara yol ile de ulaşım olmasına rağmen en çok tercih edilen ulaşım hava yolu ile yapılmaktadır.

İran Nasıl Bir Yer?

İran çoğunlukla kurak iklime sahip olan bir ülke olmaktadır. Hazar Denizi’ne sahip olduğu kıyı kesimlerinde yarı tropikal iklim özellikleri görülmektedir. İslam kültürünün bolca görüldüğü ülkede kültürel değerler ve tarihi mekanlar görülmeye değer manzaralar oluşturmaktadır. İran yıl içinde pek çok turist çekmektedir.

İran İçin Vize Gerekir Mi?

Yıl içerisinde pek çok Türk turisti ağırlayan İran, bazı durumlarda vize şartı aramamaktadır. Örneğin eğer sadece turistik amaç ile ülkeyi ziyaret edecekseniz vize şartı olmamaktadır. Eğer turist olmanın dışındaki amaçlar için gidecekseniz ise vize şartı aramaktadır.

İran – Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer

İran’a ülkemizden ulaşım hava yolu İstanbul ve Ankara şehirlerinden neredeyse her gün yapılmaktadır. İran’a kara yolu ile sınırımız olsa da en çok uçak ile ulaşım tercih edilmektedir. İran uçak bileti alarak seyahat etmek isteyen vatandaşlar için Türkiye – İran hava yolu ile iki buçuk saat sürmektedir.

İran’da Gezilebilecek Yerler

İran hem müslüman bir ülke hem de tarihi çok eskilere dayanan bir medeniyet olması sebebiyle pek çok tarihi ve kültürel değere ev sahipliği yapmaktadır. Bu değerlerinden dolayı yıl boyu turist almaktadır. Bu yazıda bu tarihi ve kültürel bölgeler ile ilgili kısaca bilgi verilecektir.

Bazar – Bozurg (Büyük Pazar): Tahran’ın en büyük pazarı olan bu alan, İstanbul’daki Kapalı Çarşı’ya benzemektedir. Bu anlamda şehrin ekonomisinin kalbinin bu alanda attığını söylemek yanlış olmayacaktır. Pazar içerisinde İran’a ait pek çok kültürel değer görülebilmekte ve adeta ülke boyu gezilse görüleceklerin bir örneğini oluşturmaktadır. Bu nedenle İran’a yapılacak gezilerde bu pazara uğramak mutlaka gerekmektedir.

Ulusal Halı Müzesi: Bu müze ünlü İran halılarının görülebileceği en iyi müzelerden biridir. Müzede 16. yüzyıldan kalma en seçme halılar görülmekte ve müze Lale Parkı’nın kuzeyinde yer almaktadır. İran’ın kültürel motiflerini görmek isteyen turistlerin mutlaka uğraması gereken alanlardan biri bu müze olmaktadır.

Sa’dabat Sarayı Müzesi: Tahran’ın kuzeyinde ve şehir merkezine oldukça uzak bir lokasyon da bulunan saray, Şah Rıza Pehlevi’nin ikamet adresi olmaktaydı. Son Şah’ın yaşantısının izlerinin görüldüğü bu sarayda 18 farklı müze bulunmaktadır. Müzelerin hepsi aynı anda açık olmamak ile birlikte gitmeden önce mutlaka kısa bir tarih okuması yapılması tavsiye edilmektedir.

Arkeoloji Müzesi: İran’ın tarihinin milattan önce 4000’li yıllara kadar gittiğinden bahsedilmişti, işte bu müze bunun bir kanıtı niteliğinde olmaktadır. Suş şehrinde bulunmuş olan Hammurabi Kanunları’ı bu müzede bulunmak ile birlikte tuzlu bir ortamda öldüğü için günümüze kadar neredeyse bozulmadan gelmiş olan tuz adam da bu müzede bulunmaktadır.

Özgürlük Anıtı: Anıt 1971 yılında Pers İmparatorluğu’nun kuruluşunun 2500. yılı sebebiyle yapılmıştır. Anıtta 2500 adet taş bulunmak ile birlikte bunlar yüz yüze bakmaktadır. Anıtın içerisinde İran Müzesi bulunmakta ve en üst katında eşsiz bir Tahran manzarası bulunmaktadır.

Belirtilen mekanlar İran gezilerinde mutlaka uğranması gereken yerler olmak ile birlikte tabii ki İran gezisi bu mekanlar ile sınırlı kalmamalıdır. Aşağıda geziniz boyunca mutlaka uğramanız gereken lokasyonları sizler için derledik.

  • Ulusal Mücevher Müzesi / Tahran
  • Derbend / Tahran
  • Tochal Teleferik / Tahran
  • İmam Humeyni’nin Mezarı / Tahran
  • Şairler Antı / Tebriz
  • Arg-e Tebriz / Tebriz
  • Azerbaycan Müzesi / Tebriz
  • Kapalı Çarşı / Tebriz
  • Mescid- i Kabud / Tebriz
  • El Gölü / Tebriz

Bu gibi yerler İran’da mutlaka görülmesi gereken tarihi ve kültürel mekanlar olarak karşımıza çıkmak ile birlikte İran seyehatinizde çok daha fazlasını mutlaka göreceksinizdir.

 

İran Şehirleri

 

İran’da Ostan adı verilen 31 adet idari bölge olmaktadır. Başkenti ise Tahran şehridir. Diğer önemli şehirlerin arasında Tebriz, İsfahan, Yezd gibi şehirler sayılmaktadır. Tarihi ve kültürel alanlar açısından eşsiz olan bu ülke turistler için olddukça güzel bir ülke olmaktadır. Her şehrinde ayrı bir güzelliğe ev sahipliği yapan bu ülkeyi gezmek için bir an önce İran uçak bileti alıp yolculuğunuzu planlamaya başlayabilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Kazakistan Şehir Rehberi

Kazakistan Cumhuriyeti Orta Asya ve Doğu Avrupa da yer alan ve Türki halka sahip olan bir ülkedir. Bağımsız bir devlet olan Kazakistan dünya da yer alan yedi bağımsız Türk devletinden biridir. Son dönemlerde yapmış olduğu turizm atakları ile birlikte adından oldukça çok söz ettiren Kazakistan doğal güzellikleri ve tarihi mekânları ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Sizlerde Kazakistan uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Kazakistan’a Nasıl Gidilir?

Kazakistan ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden ve Ankara ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Kazakistan’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Astana ve Almata’ya inişler yapılmaktadır. 

Kazakistan Nasıl Bir Yer?

Orta Asya Türk boylarından olan Kazakistan çeşitli kültürel değerleri ve doğal güzellikleri ile birlikte ön plana çıkmaktadır. Kazakistan’ın başkenti Astana’dır. Ülkenin %70’ini Müslümanlar oluşturmaktadır. Resmi bir din tanımının olmadığı Kazakistan da Kazakça ve Rusça konuşulmaktadır. Kazakça’nın Türkçe’ye yakın bir dil olduğunu dile getirebiliriz. Kazakistan kültürünün ülkemiz kültürüne de oldukça yakın olduğunu söyleyebiliriz. 

Kazakistan İçin Vize Gerekli Mi?

Kazakistan’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Kazakistan T.C. vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Kazakistan Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Kazakistan’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 5 saat içerisinde Kazakistan’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Kazakistan arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 57 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Kazakistan Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kazakistan da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. Türk kültürünün harmanlandığı bu eserlerden ön plana çıkanları sizler için paylaşacağız. 

Bayterek Kulesi: Kazakistan’ın başkenti Almatı da yer alan Bayterek Kulesi 105 metre yüksekliğe sahiptir. Şehrin birçok alanından Bayterek Kulesini görebilmek mümkündür.  1997 yılında inşa edilen Bayterek Kulesini ziyaret ettiğinizde asansör ile birlikte zirveye çıkarabilirsiniz.

Han Şatır: Han Şatır, Kazakistan’ın en popüler alışveriş merkezleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en büyük çadırı olma özelliğine sahip olan Han Şatır 140 metre karelik alanı ile birlikte yerli ve yabancı pek çok turist tarafından tercih edilmekte ve ziyaret edilmektedir. 

Hoşgörü ve Barış Piramidi: Birçok farklı kültürün yaşamış olduğu Kazakistan’da buna bir sembol edinmek üzere Hoşgörü ve Barış Piramidi inşa edilmiştir. 35 bin metre karelik alana sahip olan bu piramit 62 metre yüksekliği ile birlikte pek çok kişinin ilgisini çekebilmeyi başarmıştır. 130 farklı milleti temsilen piramidin üstüne güvercin motifleri dizilmiştir. 

Ile-Alatau National Park: Doğal güzelliği ile birlikte pek çok kişiyi kendisine hayran bırakan Ile-Alatau National Park günümüzde Kazakistan’ın en çok tercih edilen ve en çok ziyaret edilen alanları içerisinde yer almaktadır. 300’e yakın kuş türünün yaşamış olduğu ve harika bir görünüme sahip olan bu parkı ziyaret etmenizi önermekteyiz. 

Nur Astana Camii: Nur Astana Cami Kazakistan’ın en büyük camisi olma özelliğine sahiptir. Beyaz bir cepheye sahip olan Nur Astana Cami’ni ön plana çıkartan bir diğer unsur ise altın rengi kubbesidir. Caminin yüksekliği ve uzunluğunun ise çok ince bir düşünce ile inşa edildiğini dile getirebiliriz. Muhteşem mimarisi ile birlikte Nur Astana Cami’nin şehrin en gözde turistik alanları içerisinde gösterilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Eyalet Müzesi:  Kazakistan’ın en büyük müzeleri içerisinde yer alan Eyalet Müzesi pek çok turist tarafından ziyaret edilen ilgi çekici bir alandır. 1931 yılında kurulmuş olan bu müzenin pek çok tarihi eseri bünyesinde sergilemiş olduğunu görebilmekteyiz. Özellikle tarih severler tarafından oldukça çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. 

Almatı Hayvanat Bahçesi:  21 hektarlık bir alana kurulu olan Almatı Hayvanat Bahçesi turistlerin yoğun olarak ilgi göstermiş olduğu yerler arasında yer almaktadır. 75 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren Almatı Hayvanat Bahçesi’nin günümüzde 350’den fazla hayvan türünü sergilemiş olduğunu söyleyebiliriz. 

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Kazakistan da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Kazak Halk Müziği Enstrümanları Müzesi
  • Zenkov Katedrali
  • Hoca Ahmed Yesevi Türbesi
  • Altyn-Emel National Park
  • Medeo

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Kazakistan uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Kazakistan Şehirleri

Kazakistan 5 coğrafi bölgeye ayrılmaktadır. Bunun yanı sıra Kazakistan’ın 14 eyaleti bulunmaktadır. Bu eyaletlerde toplamda 319 il bulunmaktadır. Kazakistan’ın en önemli şehirlerine baktığımızda ise; Almatı, Atyrau, Baykonur, Shymkent, Ekibastuz, Karağandi, Kostanai, Taraz, Semey, Kızılorda, Pavlodar, Öskemen, Uralsk ve Turkestan Kazakistan’ın en önemli şehirleri arasında yer almaktadır. Kazakistan uçak biletialarak sizlerde tarihi mekânları ve doğal güzellikleri ziyaret edebilirsiniz. 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store