0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Fas - Iğdır Uçak Bileti

Fas - Iğdır uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Fas Şehir Rehberi

Fas, Afrika'nın Kuzey Batı kıyısında yer alır ve Kuzey Atlantik Okyanusu'nun yanı sıra Akdeniz'de de limanlara sahiptir. En kalabalık üçüncü Arap ülkesidir. Fas, Cezayir ile olan sınırının en büyük bölümünüBatı Sahra çölüyle Güneyde paylaşıyor. Fas, on altı bölgeye ayrılmıştır . Her bölge ayrıca illere ve vilayetlere bölünmüştür. Fas'ın başkenti Rabat , en büyük şehri ise Kazablanka'dır. Ulusal para birimi Fas Dirhemi'dir . Sizlerde Fas uçak bileti alarak hemen bu harika ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Fas’a Nasıl Gidilir?

Fas ülkesine gitmek isteyenler İstanbul ilinden hemen hemen her gün kalkan uçaklarla birlikte gidebilmektedir. Fas’a direkt ve aktarmalı uçuşlar bulunmaktadır. Bu uçuşlar için ülkemizde İstanbul ve Ankara’dan kalkış yapılarak Rabat ve Kazablanka’ya inişler yapılmaktadır. 

Fas’a Nasıl Bir Yer?

Fas, hem ziyaret etmek hem de keşfetmek için merak uyandıran doğal güzellikler ve unutulmaz yerler bakımından zengin bir ülkedir. Kendini Fas kültürüne ve tarihine dalmak isteyenler için ziyaret edilebilecek yüzlerce cami , saray ve tarihi yer vardır. Chefchaouen Dağları ve Oregano Dağları gibi çarpıcı dağ sıraları ile çerçevelenen Fas manzarası da aynı derecede sizlere unutulmaz bir an bırakabilir.

Fas İçin Vize Gerekli Mi?

Fas’a gitmeye karar verdikten sonra genellikle ilk sorulan soru vize uygulanıp uygulanmadığıdır. Fas T.C. vatandaşlarına 90 güne kadar vizesiz bir şekilde kapılarını açmaktadır. Pasaportunuz bu aşamada yeterli olacaktır. Geçmişteki uygulamalara nazaran günümüzde göç polisine gitmeksizin girişte Registre kâğıdını doldurarak tatilinize başlayabilirsiniz. 

Fas Türkiye Arası Uçakla Kaç Saat Sürer?

Fas’ı havayolu şirketi kullanarak tercih edecekler yaklaşık olarak 4 saat 30 dakika içerisinde Fas’a ulaşmış oluyor. İstanbul ile Fas arası uçuş süresi tam olarak 4 saat 30 dakika sürmektedir. Ancak bu süre rötarsız ve aktarmasız uçuşlar için geçerlidir.

Fas Gezilecek Yerler Nelerdir?

Fas’da gerek tarihi anlamda gerekse doğal güzellikler anlamında gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Geçmiş yıllara nazaran bu alanları günümüzde revize edilerek oldukça çok tercih edilmiş olduğunu dile getirebiliriz. 

Medersa Bou Inania: 1350 ile 1357 yılları arasında Merenid sultanı Bou Inan tarafından yaptırılmıştır. Şehirdeki gayrimüslimlerin girebileceği birkaç dini yapıdan biri olan Medersa, Fas'ın en görkemli yapılarından biridir.

Fes el Bali: Medine bölgesi ve şehrin en eski mahallesidir. Dünyanın ayakta kalan en büyük mahallesi olduğu düşünülüyor. Bölgenin ana kapısı Bab Boujloud'dur . Bu büyük eski kapıya yaklaştığınızda, mahallenin ünlü simgesel yapısının harika manzaralarını görebilirsiniz.

Qaraouiyine Camii: MS 857'de kutsal şehir Kairouan'dan Tunuslu göçmenler tarafından inşa edilen Qaraouiyine Camii , ortaçağ döneminin en seçkin üniversitelerinden biriydi. Bugün, halen ibadet edilen bir cami olarak kullanılmaktadır. 20.000 kişilik mescit kapasitesi ile Fas'ın en büyük ibadet merkezlerinden biridir

Volubilis Volublis: Fas'ta Meknes yakınlarında Fez ve Rabat arasında bir arkeolojik yapıdır.

Koutoubia Camii:Koutoubia Camii, her yönden kilometrelerce uzaktan görülebilen 70 metre yüksekliğindeki çarpıcı minaresiyle Marakeş'in en ünlü simgesel yapısıdır.

Yukarıda belirtmiş olduklarımızın yanı sıra Fas da gezebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır. Bunlardan da ön plana çıkanları sizlere maddeleyelim.

  • Medersa Ben Youssef
  • Saadian Mezarları
  • Bahia Sarayı
  • Dar Si Said Fas Sanatları ve El Sanatları Müzesi
  • Almoravid Koubba
  • Majorelle Bahçeleri
  • Badi Sarayı
  • Manara Bahçeleri

Tüm bu doğal güzellikleri ve tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenlerin Fas uçak bileti almaları yeterli olacaktır. Sizlerde eşsiz güzelliklere ve tarihe sahip olan bu güzel ülkeyi ziyaret ederek birçok anı biriktirebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Iğdır Şehir Rehberi

Ülkemizin en doğusun yer alan Iğdır, 1992 yılında Kars’tan ayrılarak il statüsüne kavuştu. Ermenistan, İran ve Azerbaycan ile sınır komşusu olması nedeniyle hem kültürel anlamda çeşitliliğe sahiptir, hem de ülkemizin üç ülkeyle sınırı olan tek şehridir. Sönmüş eski bir volkanik dağ olan Ağrı dağı, ilin İran ile sınırını belirler. Avrupa’nın da en yüksek doruğu olması nedeniyle ulusal ve uluslararası dağcıların ilgi odağı olan Büyük Ağrı Dağı, 5.165 m yüksekliğe sahip. İlde Selçuklular döneminden günümüze ulaşan Harmandöven Kervansarayı ile Karakoyunlular döneminden kalan Koçbaşı Mezarlar, görebileceğiniz yerler arasında. Piknik ve doğayla iç içe bir tatil için ise Aras Nehri kenarı tercih edilebilir.

Iğdır Gezilecek Yerler

Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi

Ermeniler Tarafından Katledilen Şehit Türkler Anıt ve Müzesi : Bu anıt 1915-1920 tarihleri arasında bölgede yaşayan Ermeni saldırıları sembolize etmektedir ve ilgili belgeler bulundurulmaktadır. Her ay 4.000 civarında ziyaretçi müzeyi gezmektedir. 350 m² kapalı Müze 2 havuz ve 36 m yüksekliğinde 5 adet kılıçtan oluşmaktadır.

Karakale Harabesi (Ören Yeri)

Iğdır Ovası’nın batısında, Ermenistan sınırında, savunmaya elverişli bir konumda kurulmuş olan Karakale, Sürmeli Çukuru’nun en eski yerleşim merkezlerinden biri olup, Urartular’a belki daha da eskilere dayanır. Ancak, 1664 ve 1840 yıllarında meydana gelen depremlerde, kale duvarları tahrip olmuştur.

Meteor Çukuru

Doğubayazıt ilçesinin 35 kilometre doğusunda, Gürbulak Sınır Kapısının 2 kilometre kuzeydoğusunda yer alır. Derinlik ve büyüklük itibarıyla Alaska’daki meteor çukurundan sonra, dünyadaki ikinci büyük meteor çukurudur. 

Bu çukurun, 1892 yılında düşen büyük bir göktaşı tarafından oluşturulduğu sanılmaktadır. Çünkü derinliği 60 metreyi, çapı 35 metreyi bulan bu silindirik doğal kuyu, tersiyer kalkerlerini örten kalın ve çatlaklı bazaltlar içinde, geceleyin birdenbire açılmış, o gecenin sabahında Gülveren köyünün kaynak suları bulanık olarak akmıştır.

Tuzluca Tuz Mağaraları

Tuz mağaraları Tuzluca ilçesinde bulunmaktadır. 55 dönümlük bir araziyi kaplamaktadır. Türkiye’nin 100 yıllık tuz ihtiyacını karşılayacak kapasitededir. Tünellerde bulunan havanın bir çok solunum yolu hastalığına iyi geldiği bilinmektedir. Günlük 60 ton tuz üretilmektedir.

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store