0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Almati - Nur Sultan Uçak Bileti

Almati - Nur Sultan uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Almati Şehir Rehberi

Almatı, Kazakistan'ın eski başkentidir ve halen en büyük şehridir. Orta Asya'nın finans ve kültür merkezi olan Almatı, Kazakistan'ın güney sınırındaki Zailiysky Alatau'nun karla kaplı dağlarının karşısında yer alır ve yaklaşık 1,5 milyon insana ev sahipliği yapmaktadır. Orta Asya için önemli bir ticaret merkezi olan Almati, zenginliğini 24 saat açık süpermarketler, kaliteli restoranlar, hareketli gece hayatı ve yepyeni kayak merkezlerinde kendini göstermektedir. Almatı, turistler tarafından en çok kış sporları cenneti olarak bilinir. Yakınlarda Chimbulak, Ak-Bulak ve Tabagan gibi mükemmel kayak merkezleri bulunmaktadır.

Almati Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Almatı, yazları sıcak olan ve kurak mevsimi olmayan nemli bir karasal iklime sahiptir. Temmuz-Eylül en sıcak ve kurak aylar iken, Kasım-Mart arası oldukça soğuk olabilir. Şehrin hava kalitesi dünyanın en kötüleri arasında yer alsa da, şehir merkezi yine de hoş bir yerdir.

Almati’ye Nasıl Gidilir?

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Almati, Kazakistan’ın en büyük ve aynı zamanda eski başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Almati’ye karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Almati uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

İstanbul-Almati arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Almati arası uçakla 5 saat 20 dakika sürmektedir. 

Almati Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Almati, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Nur Sultan uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Almati’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Kazakistan Sanat Müzesi: Kazaktan Rus sanatına ve tüm modern Kazak el sanatlarına sahip müze, Almatı'da ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri

Kok-Tobe Tepesi: Size Almati manzarası sunan bu tepeye bir teleferik yardımı ile çıkabilirsiniz. Ayrıca tepede birçok alışveriş yapabileceğiniz dükkan, park, oyun salonu bulunmaktadır.

Baiken Camii:  Almatı denen bu harikulade yerde görülmesi gereken bir diğer cazibe ise Bayıken Camii. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in tarafından 5 Aralık 2014'te açılan cami Almatı'nın Bostandyk bölgesindeki en büyük camidir. Baiken Camii 6000 m2 alan üzerine inşa edilmiş olup, 3000 kişi kapasiteli ve 6 kattan oluşmaktadır. Kadın ve erkek ibadethaneleri için farklı bölümleri bulunan bu cami, Almatı'nın en modern mimari eserlerinden biridir.

Shymbulak Kayak Merkezi :  Zailiuskiy Alwatau dağlarında, deniz seviyesinden 2260 m yüksekte yer alır ve Almatı Şehri'nin 25 km dışında, yazın ortalama 25 derece ve kışın -7 derece sıcaklıktadır. Aralık ayından nisan ayına kadar başlayan kayak sezonu ile birlikte ortalama kar yağışı 1.5 m civarındadır.

Büyük Almati Gölü: En önemli turistik cazibe merkezlerinden biri Büyük Almatı Gölü'dür ve bu güzel ülkeyi ziyaret ederken hiç kaçırmamalı. Büyük Almatı Gölü, deniz seviyesinden 2511 m yükseklikte ve Almatı'nın 28.5 km güneyinde bulunan Bolshaya Almatinka Nehri geçidinde yer almaktadır.

Asansiyon Katedrali: Ayrıca 'Zenkov Katedrali' olarak da bilinen Yükseliş Katedrali, 56 metre yüksekliği ile Almatı şehrinin en güzel, görkemli ve mimari anıtlarından biri olup, Almatı'nın yeşil Panfilov Parkı içerisinde yer almaktadır.

Rakhat Çikolata Fabrikası: Çikolatalara aşık mısınız yoksa çok tatlı bir dişiniz mi var, merak etmeyin çünkü Almatı'da ziyaret etmek isteyeceğiniz bir yer var - Rakhat Çikolata fabrikası. Fabrika Zenkova caddesi üzerinde yer alıyor ve sadece havadaki aromatik tatlılığı koklayarak Rakhat'ın altın kapılarına ulaşabilirsiniz. Kazak'ta zevk anlamına gelen Rakhat, neredeyse 70 yıl öncesine dayanan en eski çikolata üreticisidir. Yaklaşık 3500 işçi, biri Almatı'da ve biri Çimkent şehrinde bulunan 2 fabrikada çalışıyor. Şeker hastası insanlar için de çikolata yapıyorlar ve şeker, kurabiye ve waffle gibi düşük kalorili ürünleri halk ve turistler arasında ilgi görüyor.

Bağımsızlık Anıtı: Bağımsızlık Anıtı veya Altın Savaşçı Anıtı, Almatı Cumhuriyet Meydanı'nda yer alır ve 91 fit uzunluğunda bir sütunda durur ve 1997'ye kadar başkentken Kazakistan'ın, halkının ve Almatı şehrinin rolünün bağımsızlığını gösterir. Anıt ayrıca Kazakistan'ın Kraliçe Tomiris'in zamanından günümüze kadar olan zengin tarihini de tasvir ediyor. Altın adam, Saka Savaşçısı ve Bary'nin bir heykelini tasvir ediyor ve Shota Valihanov liderliğindeki bir grup ünlü Kazak mimar tarafından yapılmıştır.

 

 

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Nur Sultan Şehir Rehberi

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Nur-Sultan (eski adıyla Astana), Doğu ve Batı'nın kültürel geleneklerini harmanlayan, gelişmekte olan bir Avrasya ekonomi merkezidir. Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in projesi olan şehir, 21. Yüzyıl’da Kazakistan'ın parlak geleceğini temsil etmek için tasarlandı ve Mart 2019'da Nursultan Nazarbayev adını aldı. Nur-Sultan, görsel olarak dikkat çekici mimarisinin yanı sıra, bir dizi kültür müzesi, kilise, cami ve bir okyanus akvaryumu da dahil olmak üzere, turistler için ilginç cazibe merkezleri sunmaktadır. Şehir, bazı güzel parklar ve bahçelerin yanı sıra Korgalzhyn Eyalet Doğa Koruma Alanı ile bozkırlarda yeşil bir alana ev sahipliği yapar. Modern spor tesisleri ve mükemmel tiyatro salonları, Kazak kültürünün tadını çıkarmak için harika fırsatlar sunar. Nur-Sultan uçak bileti alarak Kazak kültürünü keşfedebilirsiniz.

Nur-Sultan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Astana, yakın zamanda 1997 yılında Kazakistan'ın başkenti olarak seçildi. Dünyanın en büyük bozkır alanı olan bu boş çayırlıklar, 15 yıl gibi kısa bir sürede güzel bir şehire dönüştü. Ishim Nehri üzerinde bulunan bu başkent, tomurcuklanan çiçek şeklinde inşa edilmiş Merkez Konser Salonu, uçan daire şeklinde bir sirk, Beyaz Saray gibi tasarlanmış bir başkanlık sarayı ve 100 metre yüksekliğindeki yapısı ile sizi şaşırtacak nitelikte. 1 milyon nüfusu olan bu şehri Nur Sultan uçak bileti alarak keşfedebilirsiniz.

Nur-Sultan’a Nasıl Gidilir?

Orta Kazakistan'ın kuzeyindeki kuru bozkırlarda bulunan Nur-Sultan, Kazakistan’ın en büyük ve aynı zamanda başkenti olarak ön plana çıkmaktadır. Nur Sultan’a karayolu ile ulaşımın sağlanabileceği gibi aynı zamanda havayolu ile Nur Sultan uçak bileti alarak ulaşımda sağlanmaktadır. En çok tercih edilenin ise havayolu ulaşımı olduğunu söyleyebiliriz. 

Türkiye-Nur Sultan arası uçakla kaç saat?

İstanbul-Nursultan arası uçakla 4 saat 55 dakika sürmektedir. 

Nur Sultan Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek ticaret merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Nur Sultan, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Nur Sultan uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Nur Sultan’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Bayterek Kulesi: Yeni doğmuş şehirdeki fütüristik mimariye bir örnek. Dev bir lolipopla benzerliğinden dolayı yerliler tarafından Chupa Chups lakaplı bu 97 metre yüksekliğindeki bina, şehrin harika bir manzarasının yanı sıra bir sanat galerisi, bir akvaryum ve bir restoran sunuyor.

Khan Shatyr: 10.000 kişiyi alabilecek büyüklükte dev bir şeffaf çadırdır . 150 metre yüksekliğindeki çadır, 10 futbol stadyumundan daha büyük bir alanı kaplamaktadır. 200 metrelik bir eliptik tabana sahip içinde park, meydan ve Arnavut kaldırımlı sokakları olan bir alışveriş ve eğlence alanı sunmaktadır.

Kazakistan Atameken Haritası: Minyatür bir versiyonda tüm ülkeye genel bir bakış sunan bir açık hava müzesi. 1,7 hektarlık bu sergide, Kazak şehirleri ve tarihi anıtlar yaratan 200'den fazla model bulunuyor

Kazak Eli anıtı :Kazakistan Cumhuriyeti'nin ilk cumhurbaşkanının küçük bir heykeline sahiptir. Yaklaşık 100 metre boyunda ve tepesinde efsanevi altın bir kuş olan Samryk var. Anıt beyaz mermerden yapılmıştır ve çok güzel çeşmelerle çevrilidir.

Shabyt Sarayı : Shabyt, Kazak Eli anıtının sağında yer alan bir sanat sarayı. Camdan yapılmış tabak benzeri bir yapıdır

 

Nur Sultan’da Ne Yenir Ne İçilir?

Nur Sultan mutfağının çoğunluğunu, Göçebe köklerine dayanan at eti ve koyun eti gibi yemekler temelini oluşturur.Kazak ulusal mutfağı milletin özünü, tarihini, kültürünü ve geleneklerini yansıtır. Peki Nur Sultan uçak bileti alıp Nur Sultan’a gidenler Ne yemeli? Bu sorunun cevabını sizin için listeledik.

 

Qarta: Kazak ve Kırgız kültüründe popüler olan bir at eti yemeğidir. Haşlanmış ve tavada kızartılmış at etinden yapılır. 

Zhaya: At eti ile yapılan geleneksel bir Kazak eti inceliğidir. Hayvanın kalçasından (genellikle yağla kaplı üst kas bölümü) ve arka ayağından elde edilen tuzlanmış, kurutulmuş ve tütsülenmiş et kullanılır. 

Shelpe:, Kazakistan'dan gelen geleneksel bir gözleme. Un, şeker, süt, tuz, maya veya kabartma tozu ve kızartma yağı ile yapılır. Hamur hazırlandıktan sonra toplara bölünür ve ardından her biri ince bir daire şeklinde yuvarlanır.

Şalgam: Kazahistan kökenli geleneksel bir salatadır. Tipik olarak rendelenmiş turp, havuç, dolmalık biber, soğan ve sarımsak ile hazırlanır.

 

Listemizde yer almayan daha onlarca Nur Sultan mutfağının eşsiz yemeklerini Nur Sultan’ı keşfettikten sonra tatmak için Nur Sultan uçak bileti’niz hava-yollari.com’da!

 

 

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store