0850 304 80 31
7/24 Çağrı Merkezi

Adana - Kayseri Uçak Bileti

Adana - Kayseri uçak biletinizi en hızlı ve en kolay şekilde satın alabilirsiniz.

Adana Şehir Rehberi

Adana, doğal ve tarihi güzelliklere sahip Akdeniz bölgesinin en gelişmiş şehirlerinden biridir. Seyhan ve Ceyhan nehirlerine ev sahipliği yapan Adana, tarihi boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapması ve lezzetli mutfağı ile Türkiye'nin en önemli gezi yerlerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır. Oldukça gelişmiş ve modern bir şehir olan Adana, Türkiye'nin en büyük sanayi şehirlerinden biridir. Doğası, narenciye bahçeleri, eşsiz tarihi dokusu, uluslararası festivalleri ve lezzetli mutfağı Adana'yı görülmeye değer kılıyor. dana ve çevresinde yapılan arkeolojik çalışmalar, bölgenin eski çağlardan beri yerleşim yeri olarak kullanıldığını ortaya çıkarmıştır. En kesin tarih Kitvanza Krallığı ile başlar. Bu Krallık MÖ 1335 yılında Hititlerin egemenliğine girmiştir. Adana, zamanla Kue Krallığı, Asur Krallığı, Klikya, Persler, Makedonlar, Seleukoslar ve Romalılar da dahil olmak üzere başka krallıklara da ev sahipliği yapmıştır. Adana uçak bileti ile Akdeniz’in incisi Adana’ya seyahat edebilirsiniz. Şehirde çok sayıda cami, köprü, kilise, han, hamam ve müze bulunuyor. Toros Dağları'ndaki yüksek alanlar trekking, yayla turizmi, av turizmi için oldukça iyidir. 

 

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Akdeniz bölgesinde yer alan Adana, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde yer alan doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkmaktadır. Adana’ya seyahat etmek için Adana şehrinde bulunan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Adana uçak bileti sayesinde Adana’ya seyahat edebilirsiniz.

 

Adana Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Adana, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Adana uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Adana’da nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Adana Sinema Müzesi: Adana, Türk Sinemasının gelişimine büyük katkı sağlayan çok sayıda yönetmen, oyuncu ve yapımcı yetiştirmiştir. Adana Sinema Müzesi, bünyesinde Türk Sinema  tarihine ait heykeller, filmlere ait bilgiler, fotoğrafları barındırmaktadır. Müze, Seyhan Nehri'nin kıyısında yer almakta ve şehir merkezine yürüme mesafesindedir.

Ulu Camii: Ulu Camii 16 yüz yılda inşa edilmiş Selçuklu, Memlûklu ve Osmanlılar Dönem'lerine ait mimarî karakterleri üzerinde toplayan bu eserin üç ayrı kitabesinden, ilk defa 1513 yıllarında Ramazan oğlu Halil Bey tarafından inşasına başlandığı, 1541 yılında Halil Beyin oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından bitirilerek ibadete açıldığı anlaşılmaktadır. 1998 yılında Sabancı Merkez Camii tamamlanana kadar Adana'nın en büyük camisi olmuştur. Caminin yanında bir de dervişlere ev sahipliği yapan bir medrese bulunmaktadır. 

Büyük Saat Kulesi: Büyük Saat Kulesi, Türkiye'nin en yüksek saat kulesidir ve 1882'de yapılmıştır. Kule 32 metre yüksekliğe sahiptir. Kule Ulucami semtinde yer almaktadır. 

Adana Sabancı Merkez Camii: Adana Sabancı Merkez Camii, modern Türk mimarisinin harika bir örneğidir. Cami, şehrin kalbinde yer almaktadır. 

Taş Köprü: MS 2. yüzyılda Seyhan Nehri üzerine inşa edilmiş antik bir Roma taş köprüsüdür. Bu köprü, Akdeniz'den Anadolu ve İran'a uzanan eski ticaret ve iş yollarının ana bağlantısı olarak kabul edildiğinden, büyük tarihsel öneme sahiptir.

Misis Antik Kenti: 3000 yıllık geçmişi ile tarihi adı Mepsos adlı kahramandan gelmektedir. Ayrıca Nuh Peygamber'in hikayesini anlatan değerli mozaikler de bulunmaktadır. Adana geziniz sırasında ziyaret etmeniz gereken yerler arasında ilk başta gelmektedir.

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store

Kayseri Şehir Rehberi

Erciyes Dağı'nın eteklerinde inşa edilen Kayseri, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu, Selçuklu Hanedanlığı ve Osmanlı İmparatorluğu gibi pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Antik İpek Yolu Kayseri'den geçmiştir ve 6000 yıllık bir geçmişi olduğu düşünülmektedir. Erciyes Dağı'nın eteklerinde çağdaş bir yaşam tarzı sunan Kayseri, Adana , Niğde ve Nevşehir şehirleri arasında yer alması bu şehri ayrıca önemli kılıyor. Kayseri, büyük bir sanayileşmiş şehirdir. Şehir, 2000 yılından bu yana kayda değer bir endüstriyel büyüme kaydetmiştir ve özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için elverişli bir ortam mevcuttur. Tarım, hayvancılık ve madenler açısından zengin bir bölgede yer almaktadır. Bunun dışında ilimizde temel geçim kaynağı sanayidir. Altın, bakır ve çinko gibi çeşitli değerli metaller Kayseri'deki madenlerden çıkarılmaktadır Kayseri aynı zamanda Türkiye'de mobilya üretiminde lider konumundadır. Erciyes Dağı'nın gölgesinde yer alan ve kendi kendine gelişen Kayseri’yi Kayseri uçak bileti alarak keşfedebilirsiniz.

Kayseri’ye Nasıl Gidilir?

Orta Anadolu bölgesinde yer alan Kayseri, Türkiye’nin orta Anadolu kısmında yer alan sanayi şehri olarak ön plana çıkmaktadır. Kayseri'ye seyahat etmek için Kayseri şehrin de bulunan Kayseri Erkilet Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Alacağınız Kayseri uçak bileti sayesinde Kayseri'ye seyahat edebilirsiniz. 

Kayseri Gezilecek Yerler

Bulunduğu konumu, gerek turistik merkezleri ile gerekse tarihi ve kültürel birikimi ile seyahat edenleri her anlamda kendine hayran bırakan Kayseri, saymakla bitiremeyeceğimiz tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Kayseri uçak bileti alanların ilk olarak arayacağı konulardan biri Kayseri’de nereleri gezebilirim? Olacaktır. O zaman gelin bu sorunun cevaplarını birlikte bulalım…

Bu tarihi ve doğal güzellikler arasında;

Cumhuriyet Meydanı : Cumhuriyet Meydanı, şehrin eski ve yeni kesimlerinin buluştuğu şehrin kalbidir. Meydan, Kayseri Kalesi ve Kayseri Saat Kulesi'ne ev sahipliği yapıyor ve Kayseri gezinize başlamak için en iyi yer.

Hunat Hatun Külliyesi: Hunat Hatun Külliyesi, şehrin en çok ziyaret edilen ve sevilen turistik yerlerinden biridir. Karmaşık 13 yılında inşa edilmiş inci yüzyıl ve cami, medrese, türbe ve küvet bulunmaktadır. Hunat Hatun Külliyesi Cumhuriyet Meydanı'na yürüme mesafesindedir. 

Selçuklu Müzesi: Selçuklu Müzesi, Anadolu'daki Türk yerleşimlerinin ilk yıllarını ve Selçuklu İmparatorluğu'ndan kalma eserleri sergiliyor. Müzenin içinde bulunduğu muhteşem bina, bir hastane ve bir ruhban okuluydu. Selçuklu Müzesi şehir merkezine yürüme mesafesindedir.    

Talas: Talas, şehrin çeşitli medeniyetlere ait simge yapılarla karşılaşabileceğiniz tarihi semtidir. İlçe, şehir merkezine 12 kilometre uzaklıktadır ve yerli halk ile yabancı turistler arasında popüler bir destinasyondur. 

Soğanlı Vadisi: Soğanlı Vadisi, bin yıllık Roma kiliseleri ve tapınaklarıyla görülmeye değer bir yer. Vadide ayrıca çok eski mağaralar var. Vadi, şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kayseri’de Ne Yenir?

Kayseri Mantının mutfağımızda özel bir yeri vardır. Bunun yanı sıra pastırma ve sucuk buradaki yemek kültürünün ana unsurlarıdır. Kayseri'nin en meşhur yemekleri kesme çorbası, tandır dolgulu börek, güveç , arabaşı , yumurtalı üzüm tabağı, köfte, fırın ağzı , baklava , incir dolması, pehli ve karın mumbardır .

 

Mobil Uygulama

Google PlayApp Store